Stuck In A Moment You Can't Get Out Of

Jag förstår verkligen inte vad onsdagar har emot mig. Redan på morgonen känns allt så drygt, segt och jävligt. Bara onsdagar är så. Men hitils har den väl vart helt ok. Vi mixade färdigt våran låt som vi spelat in på ljudtekniken och måste säga att jag verkligen blev nöjd med mitt resultat, nog för att det inte var sådär jättesvårt och jättemycket att mixa, men ändå. Sitter och lyssnar igenom den på telefonen just nu.

Försöker minnas vad som hänt dom senaste dagarna (jag tar nog tillbaka det där om att jag inte ska skriva så mycket vad som hänt och vad jag gjort) men mitt minne sviker (igen) Det är inte första gången den gör det (eller sista) (nu ska jag sluta skriva paranteser)


Igår kände jag mig värdelös trots att jag vet att det är mitt eget fel, att jag inte kan göra något och ta tag i saker, det skäms jag för. Att jag inte kan och att jag faktiskt inte vill.

Jag vill betyda något förnågon.


Although the sun is shining..

Vi hade det mycket trevligt igår måste jag säga. Jag, Hanna, Maja, Frida och Ellinor.  Däremot hade jag inte en lika trevlig morgon. Huvudvärk, blod och ångest över lite saker jag ångrar att jag gjorde.. Men men. Life goes on.

Sitter hos Maria för tillfället och datanördar som fan. Jag är helt bort kopplad från musikens värld. Våran dator har tagit självmord och på den har (hade) jag all min musik. Min lillebror har tappat bort mina hörlurar till MP3en och mina hörlurar till telefonen gick sönder i tisdags. WELL THAT'S JUST FUCKING GREAT!
Tur att Maria finns och tur att Maria har mycket hörlurar. Tur att Maria finns.

Gillar den här låten http://www.youtube.com/watch?v=ve_cjfwHESM

Nu ska jag snart gå hem, kanske sätta på en bra film, göra mig till en liten boll under täcket och låtsas att jag inte finns.

Fuck..

Åh..vad kul. Våran dator har purkat och förmodligen så är alla mina 6000 låtar borta med vinden. Det känns i mitt hjärta.

Sitter förtillfället på pappas dator, det tog cirka 20 minuter att logga in på internet hehe..

Vi hade sjukt kul igår i Luleå och på bussen hem spårade vi lite. Snuskfrågesport av värsta sort.

"Skulle du kunna knulla med Ulf för fem miljoner?"

"Skulle du kunna ha sex med ett djur om det räddade världen från svält och hunger?"

"Sover du hellre med en dräktig ko än med en gris som har magsjuka?"

"Dricker du hellre snigelkiss eller äter grisfitta?"

Ja...vi var jättetrötta.




Whole lotta love

Det kliar och svider på låren, magen och brösten. Var och solade i söndags på Drop-in. Ingen var där förutom en kille som städade. Vi stod där, båda tysta och jag försökte febrilt läsa alla instruktioner på väggen om hur man skulle sola medans han putsade på en myntautomat.

Killen: Det är nya rör.
Jag: Jaså? Okej..
Tystnad

Vad han nog menade var att jag skulle ta det försiktigt med solandet och inte sola så länge. Men eftersom jag ibland inte är så bra på att läsa mellan raderna så drog jag till med 16 minuter och nu sitter jag här med röd rygg, röd mage och mina bröst ser ut som...ett par schyssta julgranskulor! Nä, jag skoja, det gör dom inte. Men dom är röda :(

Åsa och jag satt på trappan utanför TT och pratade om hösten. Åsa berättade att hon tycker om den, fina färger, och att det är så mysigt när det är mörkt ute. Själv kan jag inte hålla med. Men jag tycker inte illa om hösten för att vintern närmar sig, tvärt om så är vintern en befrielse. Hösten är så melankolisk, det är något med den som skrämmer mig, även om det luktar friskt och gott så är det lukten av död och sorg. Jag blir sorgsen när jag känner lukten av alla döda löv och växter. Det är sorgens dagar.


Inlägg som jag inte fick skriva klart igår..

Fan va jobbig dag det har varit, inte för att det har varit speciellt jobbigt i skolan eller så. Men det känns som om allt går på rutin och står stilla. Alla dagar är lika varandra och det händer aldrig något nytt. Jag verkar också ha ett jävla oflyt hela tiden. Alltså inte flytningar höhöhöööö. *BRÖÖÖL*

Nä houf. Undra vad den där reklamrösten gör. Ni vet han med den där raspiga (eller är det kanske hesa?) rösten som är så intensiv och upphetsad att man nästan tror att han är hög på någonting. Han brukar ofta dubba tyska reklamfilmer för tvättmedel, typ Kellogsreklamer och massa reklamer för leksaker. Undra vad han gör nu, undra hur hans liv är. Om han har en sådär röst på riktigt och om hans fru (om han nu har någon) får lust att mörda honom ibland bara för att hans röst är så jävla jobbig.
Handlar ICA Stig bara på ICA? Har Teliagubben och hans "familj" i reklamen Telia som abonnemang? Och hon i Apolivareklamen, undra om alla tycker hon är läskig på riktigt? Förmodligen inte.


Hard to handle

DUNK DUNK DUNK! Vaknar av att det dunkar och vibrera i hela lägenheten. Klockan är 10:42, så nog fan får dom lov att dunka på om dom vill. Går ut i köket, där står Tommy på knä och klyver renkött med en fucking yxa.
"Jävla yxjävel!"
Hmmmmm...?

Anyway.

Det var trevligt igår när jag hade lite födelsedagsfika med några vänner. 11 stycken vart vi och hela förmiddagen höll jag på att stressa ihjäl mig för att hinna allt. Baka, duscha, städa lägenheten, tid hos optikern, handla, köpa biobiljetter, göra mig iordning, skära upp frukt, fixa ljus och vidare och vidare.
Jag kom nästan till en punkt då jag höll på att börja gråta för att jag inte trodde att jag skulle hinna allt innan klockan 4. Som tur var hjälpte mamma mig när hon kom hem från jobbet. 

Men som sagt så blev det MYCKET trevligt och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Religion och homoäktenskap vart en hårt disskuterad potatis. Även kriget i mellanöstern och om alla olika estetare...
Mycket skratt och för lite stolar. Det får jag fixa till nästa år.

Eller kanske inte..för nästa år kommer jag inte vara hemma. Jag kommer att befinna mig krypandes på någon krog med dödslängtan.

Jag drömde föresten om krogen inatt, jag drömde att jag blev insläppt på Arran av en kvinnlig vakt som matade alla som kom in med P-piller. Weird...

Ikväll ska jag se Flickan som lekte med elden med Maja och Hanna. Ska bli riktigt kul.

Bitch

Jag har blivit smått besatt av post-it lappar och bläckpenna. Låter kanske konstigt men det är så roligt att skriva med bläck. Så nu skriver jag upp allt nödvändigt och icke nödvändigt.

Hmmmm, jag har inget att skriva längre. Har märkt att jag på senare tid börja skriva här i bloggen om vad jag gör och har gjort "denna dag" Vilket inte är bra, för jag vill inte ha en sådan slags blogg. Det känns tråkigt och man skriver så dåligt. "Och sen var jag på stan och sedan gick jag hem och åt middag och sen tittade jag på TV" Allt blir så boooring, trist och tråkigt att läsa. Även för mig, det är inget kul att skriva om sånt. Visst, självklart så skriver jag om vad jag gör men det är bara för att jag ska kunna halka in på kanske något ämne som varit aktuellt under dagen och som jag funderat mycket på.
  
Jag har också märkt att det är mycket enklare att skriva när man är ledsen, nere och hatar livet. Allt bara rinner ur en, bra saker, saker som man tycker betyder något för stunden och som kan vara vackra. Eller om man längtar till något, eller om man saknar någon riktigt mycket.

Jag kom just på att jag har jättemycket saker att stå i, så nu måste jag smyga iväg.

Hej då

Fast egentligen. Varför säger man hej då i en blogg? Man får ju ändå ingen respons. 

Hej då


Jag har ont i benet, så att ni vet.

Hej då.


OCH nu måste jag verkligen gå och kissa!

Hej då.


Just ja, det var ju meningslöst att säga hej då i en blogg. Fast det kanske är en smak sak? Men jag ska aldrig börja med det.

Hej då.

D'oh!














 

Hm..?

Allvarligt.. Kändisdjungeln? Sitter och rodnar över hela kroppen fast än jag inte ens kan rodna. Det är så fruktansvärt pinsamt, vem fan kollar skiten egentligen?

Och framför allt! Vilka är kändisarna? Thorleif Torstensson, Jannike Björling, Karl Petter Bergvall? Vilka är dom? Vad är dom har gjort för att klassas som kändisar? Vaaa faaan alltså! Visste nästan inte vem någon av deltagarna var utan var tvungen att kolla upp dom. Hela idén är sjukt pinsam. Baaah! Sen står det nästan över allt om det också så även om man inte tittar på skiten så går det ändå inte att undvika den.

Vad är det som gör livet till ett hårigt och brunt rövhål för dig?

Nej nej jag är inte bitter. Livet är inte ett rövhål, inte just nu i alla fall.

Idag firade jag min 17 födelsedag. Och som vanligt så fick jag choklad med vispgrädde när jag vaknade på morgonen. Det är någon slags tradition i våran familj. Tror jag..

Dagen har varit grym. Hade bild på morgonen och välte både det ena och det andra inför hela bildgruppen med mitt stafli när jag skulle kånka in det genom dörren till bildsalen.

Stina (suckar): Men Sofia...

Vi fick rita av Stina i olika vinklar med kol. Min version av Stina vart tjock och fyrkantig..

Sedan gick jag och Majsan på stan och åt sushi, det var suuuper gott! Båda två satt tysta under hela lunchen och bara njöt. Vi ville aldrig äta färdigt.

Maja: HAHA! Jag har kvar mer sushibitar än vad du har!!!

Sedan gick vi till TT och vart trötta som i helvete.

Sen hände det inte så mycket mer. I guess...


STOP!


Innan du börjar läsa så sätt på den här låten och lyssna på den medans du läser inlägget!
http://www.youtube.com/watch?v=u6FwEJwwYcQ&feature=fvst                                                



























Imorgon (måndag) så har jag bestämt mig för att vara glad och att det ska bli en bra dag. Ja. Så får det bli. Jag ska i alla fall försöka vara glad (hoppas det är bra väder!) Jag ska vara trevlig mot allt och alla och jag ska mena det. "Hej du lilla tandborste, får jag lov att stoppa dig i munnen och borsta lite?" Ungefär så ska jag vara, och jag ska mena det. Tror det är bra om man ibland då och då försöker vara glad och positiv istället för att se allt från den mörka sidan jämt och ständigt och bara klaga. Även om man inte tycker livet är så jättekul. Självklart ska man ju inte vara falsk och överdriva såklart, absolut inte.

Jag ska börja med en dusch sedan en stadig grötfrukost med kokt ägg till så att jag orkar hela dagen. Inte stressa på morgonen, utan ta det lugnt och gå upp i tid. Lyssna på må bra musik (reagge) när jag går till skolan. Andas in hösten i näsborrarna när jag går igenom kyrkoskogen. Skratta högt och äkta (alltså inte falskt och framtvingat)
Inte tänka på som lektioner som jag tycker är jobbiga och tråkiga.  Sen när jag slutat, käkat en god och näringsrik middag så kanske jag tar mig en promenad i rask takt om mitt halsont tillåter det. Dricka en kopp te på kvällskvisten och sedan lägga mig i tid.

Jag är så trött på att inte veta någonting, men jag ska försöka att inte bry mig. Det kommer att bli bra. Förhoppningsvis så lämnar du mig ifred så jag slipper bli mer förvirrad och tänka allt för mycket.

Ingen fara gott folk, jag är inte depprimerad, inte sur, arg, eller särkilt ledsen. Jag vill bara veta. För förvirrad, det är jag. Helt klart.


So...?

Humör: Mycket svårt att säga för tillfället.

Sinnesstämning: Också svårt att säga.

Dagens fråga: Hur blir det med allt?

All I want is the truth

Jävlar i min lilla låda va mätt jag är! Åt för mycket till frukost. Puuh.

Jag bestämde mig för att inte följa med på Hjampis olympics nere i varggropen idag, kände mig lite kraslig och måste ha krafterna kvar till ikväll då jag ska servera på statshuset. Ja. Tack ännu en gång till Ylva som fixade.

"Hej vill du ha jobb?" "Jatackdetvillja!"

Lite småroligt var att det var just ett serveringsjobb och att jag cirka 50 minuter innan Ylva ringde avslutat min första lektion i servering. Får säga till min lärare att det var en för jävla bra kurs det här! Ibland har man ju så obeskrivligt tur också så det är fan inte sant. Och är det något jag behöver så är det pengar. Fast vem behöver inte det egentligen?

Dagen D

"Vadihelvetesjävlaskitförbannadekukhelvetesrövknulladefitthelvete! VAR ÄR MITT LÄPPBALSAM?!!!"
Jag hade såklart tappat bort den. Men okej, det var inte så mycket kvar.

Denna dag har varit konstig, knäpp och luden. Vaknade med halsvärk och av regnet som smattrade (jättehögt!) mot fönsterblecket. Jaha tänkte jag, det är en sån här dag. En såndär dag som man inte vill leva. Drog mig upp, åt frukost och kutade ut i spöregnet till stackars Maja som stod och väntade under sitt paraply. Första lektionen var ljudteknik och det verkade som om inte Max heller hade en av sina bästa dagar. Vi var 5 elever dom var närvarande. 5 elver som var måttligt intresserade av multikablar, lineboxar och allt det där.

Det blev värre fram mot 1 tiden, jag blev så oerhört depprimerad över att ha skola till 20 i 6. Hade varit skönt att få ställa sig på knä och få ett nackskott så man fick slippa skiten. Kändes som om jag skulle ramla ihop på golvet, börja krampa, med ögonen rullande i huvudet och vit fradga skummande ur käften. Och göra små gurglande läten. Fint jag skriver va? Men exakt så känndes det.

Serveringskursen började 3. 3 minuter i 3 sprang jag upp till mitt skåp för att krafsa fram schemat och se vart jag skulle vara någonstans. Resturang hjalmar! vart fan är det då?! Tillslut hittade jag dit, såg alla genom en glasdörr. Gick fram till dörren och började att slita och dra i den. Alla glodde. Tydligen så skulle man fortsätta bort i korridoren för att gå in igenom köket. Våran lärare verkar schysst och hon sa att vi absolut inte ska gå till 20 i 6. Det kändes för jävla skönt att höra måste jag då säga. Förstår verkligen inte varför jag varit så nere. Men man är väl det ibland.

Nu är jag i alla fall glad!


PS.

Åhhhhhhhh! Idag är en klago, trög, trött, chill, mysbyxor och varmchokladdag. Går skola till 17:40 så det känns...inte såå kul. Vi ska snart börja med ljudteknik, sedan har jag hål till 11:50 då vi har kör. Men jag tror inte att jag ska vara med, har ont i halsen. Så då har jag hål till 13:30. Sen när jag slutat ska jag hem och ta på raggsockarna, koka varm choklad och förhoppningsvis så har jag lånat Ylvas Twilight som jag kan ligga och läsa med under täcket. Men just nu känns allt himmla jobbigt och krångligt. Regn ute, regn inne, regn i sinne.

Unknown caller

"Oj! Något gick fel. Försök igen senare"

Jag får lite småpanik när inte facebook funkar som det ska. Har blivit något av en facebooknörd nu mera och loggar in minst 20 gånger om dagen. Men det är ju där som man får reda på allt. Vad folk gör, vad folk har gjort i helgen, vad dom ska göra dom närmaste timmarna, vilka som varit tillsammans, vilka som är tillsammans, vilka som känner varandra och vilka som inte känner varandra och hur man känner varandra. Man slipper fråga allt som man vill veta helt enkelt. Man slipper visa att man är nyfiken fast man är så nyfiken så man nästan hoppar upp och ner i stolen och brölar rätt ut. Nej förlåt, det sista var en smått överdrift.

Min mamma är svag för alla sorters kriminalserier. Alla dessa jävla serier! CSI New York, CSI Miami, Beck, Wallander, Life on Mars, Ett fall för Frost, Folye's War, Morden i midsomer  Damernas detektvibyrå, Criminal Minds, Law & Order ja gud vet allt. Tycker det är helt meingslöst att titta för jag listar alltid ut mördaren efter halva. Alltid. Tittade 20 minuter av Morden i Midsomer för en stund sedan och nu när jag vände mig om mot TV'n hade jag rätt även denna gång. Hah!

Nä men allvarligt, jag tittar nästan aldrig på TV. Kan kolla typ Simpsons och Family Guy ibland. Min pappa har blivit helt frälst på Family Guy. "Det här är helt sjuuukt bra!" Han tittar varenda avsnitt. Gordon Ramsey skrämmer skiten ur mig!

Medans jag sitter och skriver det här inlägget som jag inte kan koncentrera mig på att skriva längre surfar jag runt halva internet efter någonting intressant. Hittade en massa om roliga (?) sexuellaläggningar på Wikipedia. Parafiler. 

http://sv.wikipedia.org/wiki/Parafili


Nu ska jag sova.
   

Dropout

Igår vaknade jag vid halv 11, drog mig upp fort som fan, kokade gröt och åt en macka. Sen gick jag till TT. Fick i uppgift av Stenne att dammsuga scenen. Var inte det enklaste och jag råkade bryta av dammsugarmunstycket.

Jag: Stenne..jag råkade göra sönder dammsugaren.
Stenne: Du ska använda dammsugaren till att dammsuga med. INGET annat!

Sandra kom dit, vi pratade bland annat om vilken tid Ylva kunde tänkas komma så att vi kunde gå på marknaden. SMSa henne vid 12. "Har just duschat så det tar en liten stund innan jag är klar"
Sandra tippade på att hon skulle komma vid 2. Vid halv 3 tiden kom hon och vi kom iväg till marknade vid 3. 

Efter att vi kastat några ointressanta blickar på dom få stånd som i år behagade att komma till den lilla staden Kiruna gick vi till biblioteket. Jag sprang runt och letade efter böcker och Anders (Ellens pappa) för jag behövde hans hjälp i jakt på diktböcker och Billie Holidays biografi. Hittade även U2's nya skiva Line on the horizon som jag lyssnat på repeat dom senaste fem timmarna.

Vi fick skjuts sedan hem av Reima till mig där vi drack te och chillade framför TVn tills jag skulle på kräftskiva hos pappa. Var mycket mycket trevligt må jag säga. Jag, Sebban, Pappa, Tommy, Inger, Johannes och Tina. Det blir alltid bäst med lagom mycket alkohol. Haha!

Vid 8 drog jag hem, lyssnade musik och drack lite vin. Blev sedan bjuden på kaffe hos Johannes. Mattias körde ett helt Doobidoo program som Lasse Kronér i kostym med plastflint och kulma för mig och Johannes, var längesedan jag skrattat så mycket. Sedan drack vi kaffe, pratade om allt inom musik och chillade. David dök upp vid 12. Då drog vi ner till Statoil handlade lite gick hem igen och kollade Team Amerika. Kom hem vid 4 och är lagom trött nu.


I want out

I tisdags hade vi våran första lektion i arbetsmiljö och säkerhet med Wedis. Vi pratade om nervositet, scenskräck, vad som orsakar det och hur man ska göra för att motverka det. Det kändes så OTROLIGT skönt att få prata om det. Inget sånt där snack om "Jo men om man slappna av, då går det över"  För det vet jag att det inte gör.

Jag är en nervöst lagd person, har alltid varit det och kommer alltid att få leva med det. Jag oroar mig för det mesta. Inte bara för mig själv utan för andra i min närhet, personer som jag tycker om och som jag håller av. När jag var liten så vaktade jag alltid min lillebror på dagis, ingen fick röra honom. Jag pratade även för honom, ställde någon en fråga till honom så var det jag som svarade. 

Kunde få för mig att någon/några jagade mig vilket i sin tur gjorde att jag skapade en massa olika tix. Viftade jag inte tillräckligt snabbt med armarna exempelvis så kom någon och mördade mig. Problemet var att jag var tvungen att utföra tixen så fort jag kom och tänka på dom. Alltså i klassrum, hemma, i matsalen, på skolavslutningar... Vilket i sin tur resulterade att folk kollade lite snett på mig när jag desperat viftade med armarna i luften för att rädda mitt liv medan hjärtat bankade i bröstet och hela kroppen kallsvettades av panik. Jag kunde även utföra tixen när jag var glad och upphetsad över något. Dom har aldrig gått över styr så att jag fått lida riktigt mycket av dom och nu så är ju dom flesta av tixen borta. Men jag går fortfarande extremt fort över övergångsställen ifall någon bilist skulle få för sig att köra gasen i botten...

Sen fick jag alltid för mig att någon ville mig illa och ville vara elak med mig. Om någon jag inte kände tilltalade mig fick jag kallsvettningar och kunde inte svara personen överhuvudtaget. Kan fortfarande bli stäld då någon jag inte känner kommer fram till mig och börjar prata trots att jag inte känner personen.

Allra värst var Boliviabasarerna på högstadiet. Första gången jag uppträdde där gick jag i sjätte klass. Vi sjöng Bob Dylan's Knocking on heavens door. Det gick så bra som det borde gå då man just börjat spela gitarr och försöker sjunga samtidigt. Jag var inte ett dugg nervös den gången. Men dom tre åren efter det var riktigt jobbiga. Redan i december hade ja svårt att sova, för då var det bara TVÅ och en halv månad kvar till basaren!! Låg och svettades i min säng, kunde inte rörar mig, så in i helvetes ont i magen av all oro. Ändå tog jag mig igenom allt det där på något sätt. Ensam. För absolut ingen jävel kan förstå hur det käns att oroa sig så mycket om man inte varit med om det själv. Ingen. Det är lätt att stå och peppa kompisen som snart ska upp på scen. Men när man själv ska dit upp så hjälper ingen pepp alls mot nervositeten som krampar i hela kroppen.

Bör även tillägga att sedan jag började estet så har det blivit bättre, beror nog mycket på att jag vågar lita mer på dom jag spelar med, vi är ett team som jobbar tillsammans. Nog är jag fortfarande nervös när jag ställer mig på scen med då är jag bara nervös någon timma innan. Brukar stå och titta ut genom ett fönster för att försöka slappna av och lugna ner nerverna, tänka på att det kommer att gå jättebra. Det hjälper inte ett skit.


Stort TACK till Ylva som ger en av sina Musebiljetter till mig och som uppmuntrade mig att skriva detta inlägg.

Det ska påpekas att Ylva på något sätt inte har någon anknytning till inläggets innehåll utan uppmuntrade bara mig att skriva i min blogg.

Det ska även påpekas att Ylvas egna förslag på vad jag kunde skriva om i min blogg handlade om henne själv. Och bajs. Dock inte i ett sammanhang. 

"Bajs är alltid lika roligt att skriva om"


Magnificent

Jag känner mig lite små finurlig. Lite lurig sådär dagen till ära. Fast även lite förvirrad.

Håller på att bli sjuk, känns verkligen i hela kroppen så det blir nog att stanna hemma imorgon.

Älskar den här låten och den här videon.

http://www.youtube.com/watch?v=sUgj5_bNCpk&translated=1

RSS 2.0