Wasted words

Jag är så riktigt dåligt humör, vill bara gråta. Är fortfarande sjuk efter en vecka och det är inte alls kul. Jag låter för fan som Duffy! Var upp på stan för att kika efter en present till en kompis men jag var tvungen att gå hem för min näsa rann så in i helvete. På golvet och på kläderna, helt jävla sjuk! Det hjälpte inte att jag snöt mig tusen gånger, det var som att det bara blev värre av det. Har faktiskt aldrig varit med om något liknande. Sen tror jag hela tiden att jag är på bättringsvägen så jag har inte vett att hålla mig inne heller.  Jag blir så ledsen i ögat av det här..

Igår vaknade jag rätt så tidigt, gick till TT och försökte plugga lite på texten som jag ska sjunga Kalix nästa vecka. Jag vet inte ens längre om jag kan sjunga den nu när jag fortfarande är sjuk. Gick hem och kikade tv hela eftermiddagen. Maria upplyste mig vid middagsbordet att "det finns faktist något som heter nässpray!" Jag tackade för den upplysningen och återgick till mina biffar. Om ni undrade vad vi åt så åt vi biffar. Vi äter fan alltid biffar nu för tiden, min mammas fantasi går på tomgång och jag blir fan trött i huvudet av all biff.

I alla fall så drog vi oss upp på stan efter middagen mamma och jag. Det var nämligen tjejkväll på stan denna torsdagskväll. Sebastian skulle köpa nya skor på Inter sport så han följde med oss. När vi kom fram till skohyllorna pekade han på ett par svarta puma skor för 900 kr. "900 kronor! Är du helt jävla galen?!" säger jag, tjejen som någon halvtimma senare strosade in på Dojjan och köpte ett par kängor för 1000 kr. Ibland så är jag rätt orättvis.
Men innan jag köpte mina älskade kängor (DOM ÄR MINA BEBISAR!) så gick jag och mamma till systemet för mamma skulle köpa vin. När vi står i kassan i väntan på att få betala så står mannen framför och försöker fatta var han ska sätta in sitt kort eftersom det är ett kort med chip. Han vrider och vänder på kortet och försöker stoppa in det i alla öppningar på kortläsaren som han kan hitta. Kassörskan hjälper honom, han slår sin kod och väntar på att den ska godkännas. Då plötslig drar han ut kortet innan allt är klart.

Kassörska: Nej nu drog du ut den för tidigt, nu måste vi göra om.
Mannen: Oj då, ja så kan det gå.

Han stoppar in kortet igen, slår koden och väntar på att den ska bli godkänd. Men så gör han om samma misstag igen och drar ut kortet för tidigt igen.

Kassörskan: Men nu drog du ut den för tidigt igen!
Mannen: Ja det säger min fru också.
 
Det var så jävla kul även om det kanske inte låter så roligt, han var så jävla snopen haha

Sen köpte jag mina skor och jag drog högsta rabatt och fick dom 200 kr billigare, sen köpte jag en jättefin skjorta på JC.  Och lite annat som inte är värt att nämna.

Gick över till Ylva vid 9 då hon bjöd hem mig på vin med orden "Jag ska bli så jävla full!" Ylva vart inte full. Jag vart full. Jag vart jättefull och började fundera på vilka män som kunde tänkas raka pungen varje dag. Sen övergick jag till att tänka på om någon idiot råkat skära sig i pungen under rakning. Det gick så långt att jag till och med smsade en stackare för att fråga om han någonsin råkat ut för detta (förmodligen) smärtsamma snesteg. Han svarade inte och tur var väl kanske det.. Jag blir så konstig när jag blandar sprit med vin. Jag berättade för Ylva att en kamel minnsan har tre pucklar bland annat.

Nu ska jag snart iväg på middag och innan det ska jag kolla lite på tv. Jag har tittat ovanligt mycket på tv den senaste tiden, minst en timma om dagen och det är mycket för att vara mig.

They don't care about us

Idag har jag haft lite tråkigt här hemma i väntan på att bli frisk. Låg i nattlinne och tittade på tv, det var inget bra och jag frös så jag hoppade in i duschen istället. Det var sjukt nice. Sen klippte jag min lugg eftersom jag ansåg att min frisör hade slarvat i hörnen. Med saxen framför ögonen och med små, ytterst små rörelser klippte jag försiktigt försiktigt av lite här och lite där där jag ansåg att det behövdes. Det var första gången jag klippte mig själv och mitt hjärta bankade hårt i bröstet. "Tänk om det blir fel?" Men det blev det inte, det blev rätt bra. Tur för mig kan man säga höhö.

Jag kom på att dom bloggar som har mycket läsare brukar egentligen inte handla om något speciellt. Alls. Det är alldrig något riktigt viktigt. Antingen är bloggen populär för att den har mycket bilder, är provocerande, handlar om mode eller så är ägaren till bloggen supersnygg och har ett vilt partyliv med massor av festbilder som man bara MÅSTE kika på. Fast jag tror många har gemensamt att dom besöker bloggar för hatets skull. Man läser bloggar för att hata och skratta åt den som skriver. Man lämnar anonyma kommentarer om bloggarens vikt, läppar, ögon, hår, ja rubbet.

Men det slog mig att jag inte skriver om något av det där. Om mode eller festliv, inga bilder eller något sådant heller. Och ändå så har jag förvånansvärt många läsare med tanke på att jag uppdaterar väldigt ojämt och med tanke på att det bara är text som jag publicerar. Det gör mig glad att några vill läsa om något annat än fest, tjejmiddagar, mode och skönhet. Inte för att det är fel att skriva om något sådant utanför att det redan finns så många bloggar som handlar om det. Alltid samma sak. Jag tänker inte ge mig in i den cirkeln, orkar fan inte med det där.

Men ännu en gång, det är kul att folk läser det jag skriver som sagt. Även om det ibland kanske inte är så genomläst av mig,välskrivet och genomtänkt haha...

hoho

Sådär, nu har jag stigit upp ur min grav. Runt 13,5 timmars sömn blev det. Jag tycker jag blivit rätt duktig på att sova. De tar sig sa mordbrännan.
Nåväl. Märk väl att jag skrev nåväl, jag har bestämt sedan länge att jag inte ska skriva nåväl därför att andra gör det och man kan ju inte vara som alla andra. Men nu blev det så automatiskt och det ska inte upprepas.

Jag har en tvångstanke att jag inte ska vara som alla andra. Särskilt när det gäller att utrycka sig, kläder och annat sånt som har med utseende att göra. Men då menar jag inte heller att jag är så extrem att jag går runt i en svart kappa med nitar, röda gymmiöron, rävsvans där bak och ett hundhalsband där det står slyna på. Nej inte riktigt så. Men exempelvis om alla skulle börja köra med blåa skjortor bara för att det var mode så kan jag absolut inte ha en blå skjorta. Det känns bara så fel. Eller en skinnjacka, jag kan inte använda en skinnjacka. Varför? För att nästan alla har en skinnjacka och det är bara några av dom som använder den som den riktigt passar på. That's it.

Nu ska jag kika en film.

Pfff

Men sluta nu! Seriöst jag är fortfarande sjuk och det har blivit lite värre än dom två senaste dagarna. Fast det är kanske inte så konstigt att jag aldrig blir frisk eftersom jag inte har stannat hemma och vilat något utan bara vart igång hela tiden. Men idag ska jag ta det extreeeemt lugnt. Ska inte göra några hastiga rörelser och gå i slow motion, det borde väl hjälpa?

Vi var ett gäng på Inglorious basterds igår, jävlar vilken film. Önskade nästan att jag var med i den haha.
Nu ska jag kika om det är någon bra film på + kanalerna.

No-one's going to take me alive!!!

Ja, som sagt..

Fredag.

Sjuk som in i helvete knallade jag till skolan vid 10 för att lämna in vaccinationspappret som säger att jag ska ta sprutan mot svininfluensan. Otroligt smart som jag var så köpte jag jättestarka halstabletter eftersom jag hade så ont i halsen, men det blev bara värre eftersom det var så satans kallt ute. Gick sedan till TT och tittade på när Seppo H intonerade några gitarrer, drack te och googlade på lunginflammation. Sen gick jag hem för att vänta till Tommy kom och hämtade upp mig, Ylva skulle vi hämta från TT så fort hennes intervju i järnvägsparken var klar.
När planet lyfte från Kiruna hade jag tjocka raggsockar i skorna, två tjocka tröjor och en dunjacka, ändå höll jag på att frysa ihjäl. Så jävla typiskt att jag skulle gå och blir sjuk just den här helgen.

Ylva's moster Josefine som vi skulle bo hos kom och hämtade oss från Arlanda och vi åkte och hämtade lilla Jennifer Isabell från dagis. En mycket bestämd och söt dam det där.

Trots att jag hade riktigt hög feber så hade var jag inte särskilt trött på kvällen, och Ylva och jag spårade rätt hårt på natten. Jag skrattade så mycket att jag knappt kunde andas. Tänk er två fiskmåsar som går på kokain..

Vid femtiden vaknade jag av att massa händer grabbade tag i mig och skakade mig fram och tillbaka, snabbt och hårt. Kändes som om hela kroppen vibrerade, feberfrossan var ett faktum. 


Lördag. 

När jag vaknade på morgonen kraxade jag på som värsta utomjording och Ylva lät mer som en gammal tant. Färgade Ylvas hår + mitt vita linne. Mitt på högra tutten. Tog tåget in till stockholm, vi skulle ha träffat Ylva's kompis Leila (stavning?) men hon kunde inte komma så vi åkte in tidigt i onödan. Men vi gick i affärer och strosade runt på stan. Jag tror Ylva inte riktigt visste vad det innebar att shoppa med mig, tror hon blev rätt trött på mig i alla fall hihi och ingen feber i världen kan hindra mig när jag handlar! Det bevisade jag för mig själv igår.  

Konserten var helt awesome! Dom är riktigt duktiga musiker dom där musarna.

Nu orkar jag inte skriva mer, ska köpa en tidning, lite godis, lägga i en snus och krypa ner under täcket.

Kommentarer som sagts under helgen.


Ylva- Du ser ut som en tarm.

Jag- Åh, ett så fint stånd! 

Jennifer Isabell- Visste du att fjärilar har blåa huggtänder?

Jennifer Isabell- Jag älskar kycklingklubbor! Det är så gott och kladdigt!

Rocket man

Stjärt också! Ibland har man inte så mycket tur med sig. Blev sjuk igår vilket INTE var okej eftersom jag och Ylva ska åka till Stockholm över helgen. Det är så jävla typiskt att det finns inte. Men jag SKA fan till Stockholm, måste börja packa lite idag då. Alltid när jag packar så packar jag alldeles för mycket och tar med onödiga saker.

Men det är ju självklart att jag ska ha med den där klänningen som jag inte har användt på två år. En massa par öronhängen trots att jag aldrig brukar byta. Två jackor, för vem vet, jag kanske slarvar bort den ena? Massa krämer som jag aldrig använder när jag är hemma, minst sju par ögonskuggor och så väldigt mycket vidare. När jag åker till Göteborg på sommaren så har jag alltid minst 12 kg i min ryggsäck hihi.

Jag har druckigt flera koppar med te, fler glas vatten, gjort en stark soppa med chili vitlök och linser och pressat alvedon. Mår lite bättre nu, så det är bara vänta och se.

Say what...

Okej. Du är ta mig fan helt jävla dum i huvudet. På riktigt.

Är du sann?

Patetiska jävel...


Hej du glade!

Å hej och hå, oj vad det går. Sitter och trampar frenetiskt med fötterna, vill så gärna ha något under läppen. Men det blir inget. Nu ska jag gå och ha jeterolig engelska. Idag händer det superhemliga saker, därför finns det ingen anledning kanske att skriva om det här..

I'm the one love left behind..

Love it seems I just can't find
Love it seems I just can't find
Seems that I'm the one love
The one love left behind

I've searched it just won't come my way
I've searched it just won't come my way
It's love that I want now
So what more can I say

Women seem to pass me by
Women seem to pass me by
If I could find the reason
I'd know the answer why

Love it seems I just can't find
Love it seems I just can't find
Seems that I'm the one love
The one love left behind


http://www.youtube.com/watch?v=t6yIsmaCPKk&translated=1

Ser inte fram emot den här veckan, eller dom kommande veckorna heller för den delen..
Har nämligen slutat snusa, så jag kommer förmodligen vara sur, tvär, grinig, förbannad
och allmänt självmordsbenägen ett tag fram över. Bläääääää
Nu ska jag gå och susa (inte snusa) gott i min säng, är så jäkla trött trots
att jag sovit och vilat nästan hela dagen.

Gnatt!














I can't just be breathing out of sympathy for you

Den här eftermiddagen har jag varit tvärarg, ledsen och bara allmänt skitförbannad. Men..varför det då? Varför har du varit så arg och sur Sofia? Vet inte. No idea.

Men jag gick på en promenad med Maja, vi pratade och jag berättde. Det var skönt. Skönt att ha någon som lyssnar, någon som bryr sig och som kanske inte har någon lösning på problemen utan som bara lyssnar. Nu mår jag mycket bättre och jag antar att man måste få lätta på det tunga och dela med sig av det till någon annan som orkar hjälpa att bära lite.

Jag försöker hitta på något att göra, spela något spel, lyssna på lite musik eller titta på någon film.
Skulle ha vart hos Ylva och kolla Brokeback Mountain ikväll men hon stack till Sandra så jag får underhålla mig själv. Läser lite bloggar, är just nu inne på Kissie's blogg, hon har tydligen förstorat läpparna genom att injesera något grejsimojs som jag inte vet vad det kan vara. Ser lite ut som två våta, svullna blygdläppar tycker jag hihihihihihihihi.

Nä houf..vill hitta på något men jag ids inte riktigt, ska nog titta på Robin's och sedan titta på No country for old men, har velat se den jättelänge men det har inte blivit av. Rolig lördagskväll, eller hur? Hade egentligen tänkt att gå ut men eftersom jag måste spara pengar till Stockholm så kan jag inte handla någon booooze.


We can fight our desires
Ooooh but when we start making fires
We get ever so hot
Ooooh whether we like it or not
They say we can love who we trust
But what is love without lust?
Two hearts with accurate devotions
Oooh but what are feelings without emotions?
 
I'm going in for the kill
I'm doing it for a thrill
I'm hoping you'll understand
and not let go of my hand


Usch nu har dom hängt handdukstvätt här inne i vardagsrummet också, det luktar inte gott kan jag säga. Badhus och svettigt kön. Nu ska jag se film.


Sug min sockertopp.

Jag har ont i ryggen. Det knäcker och knakar i nederdelen av ryggen och i bäckenet när jag går. Idag är det fredag jag är inte på topp alls, för i helgen ska jag vara hos pappa och det suger. Det är inte så kul att sova på en soffa som är fem centimeter kortare är en själv. Inte för att jag trivs alls hos mamma heller nåmer men där har jag i alla fall ett rum där jag kan stänga in mig i. Jag längtar så sjuuukt mycket tills jag kan flytta hemifrån för jag vantrivs så oerhört.

EN bra sak har hänt idag, hittade ett par fantastiska skor och..det var det...


Draft: Okt. 14, 2009

Före lunch.

Jag är strängt upptagen med att planera viktiga saker för tillfället. Försöker komma på vad jag ska klä ut mig till när vi spelar på Ten minutes den 4 november. Som lite onödig kuriosa så kan jag förtälja att jag fick för mig att spektaklet var nästa vecka på onsdag, detta meddelade jag mina bandkolegor och vi satte igång att repa, planera och träna in så mycket som möjligt för att hinna. Allt reddes ut och klargjordes igår då jag slängde iväg ett sms till Ylva om våra planer.

Jag: Hej vi vill spela på onsdag, går det?
Ylva: Imorgon?
Jag: Men nej.. Nästa.  (Här någonstans tyckte jag ändå att Ylva visade små tecken alzheimers då hon som arrledare borde veta att ten minutes var nästa vecka. Hallå liksom?)
Ylva: Vad är det nästa vecka?
Jag: Ten minutes
Ylva: Nae, den 4e november!

Japp, allting utrett. Att jag själv är med i arrgruppen och kanske borde veta lite bättre har faktiskt inte med saken att göra...

Nu, över till halloweenkostymen. Jag har tänkt att jag ska vara en man. En pirat, med mustach. Mycket mustach! Och kanske skägg också. Kanske.


Efter lunch.

Fick nyss veta av Wedis att vi ska till Kalix och Piteå den tredje och fjärde november och kommer hem på kvällen på onsdagen. Brrrra Åke kan man säga om det. Suck.. Det satt som en smack i prutten. Nu ska jag gå och repa fula jullåtar.

Baby I'm a fool.

Hon är sjukt grym.

http://www.youtube.com/watch?v=4Eb651s_o1Q&feature=fvst


Fantastiskt

F.A.N.T.A.S.T.I.S.K.T

http://katastrofalaomslag.blogspot.com/

Famous monsters

När jag var yngre och jag gick på biblioteket för att låna böcker så hittade jag alltid dom mest tragiska, bisarra, vidrigaste, mörka och hemska böcker. Jag vet inte hur det gick till, jag letade ju aldrig efter dom utan snubblade in på dom lite här och var. Böckerna var både skräck och påhitt men också verklighetsbaserad historier. Jag kunde komma hem med böcker om varulvar, vampyrer (INTE Twilight), om omöjlig kärlek, våldtäckt, misshandel, drogmissbruk, sexhandel, sexövergrepp på barn, överlevande offer från förintelsen som skrivit om sina hemska upplevelser i Auschwitz, Treblinka och Belsec. Om Hitler.

Just förintelsen och andra världskriget läste jag mycket om, det farscinerar mig så otroligt mycket vad människor kunde/kan vara kapabel till och utföra tillsammans i tron om att det är det rätta. Hur man kan förnedra, förstöra och mörda människor i tron om att också det är det rätta. Hur tänkte dom? Vad tänkte dom? Hur gjorde dom? Farscinerande, mycket farscinerande.

Man har spenderat många timmar i "finrummet" hemma hos farmor och farfar med näsan i Världens krig (något sådant heter den tror jag) från 50-talet med både bild och fakta om alla skitstövlar och icke skitstövlar som vandrat på våran förorenade jord och som haft något att göra med första eller andra världskriget.

Jag älskade vampyrer, varulvar och Frankenstiens monster när jag var mindre, när jag gick i femman eller sexan läste jag Bram Stocker´s Dracula, En vampyrs bekännelse av Anna Rice och Frankensteins monster av Mary Shelley. Rätt så svåra böcker att läsa, särskilt En vampyrs bekännelse vad jag minns.

Det finns en massa andra bra vampyr och varulvsböcker också, har ännu inte läst Twilight böckerna och jag har inte så stor lust att göra det mer heller. Det har blivit sådan sjuk tonårshysteri kring filmen och framför allt filmens skådespelare så att det är patetiskt och löjligt. Och patetiska och löjliga saker ogillar jag väldigt starkt. Kalla mig patetisk och löjlig för det, men tyvärr, Twilight får vänta något år.

Vad jag ville säga med det är inlägget är att jag gillar, farscineras och grubblar över mörka, hemska, äckliga och tragiska saker.

Jag är nog en sjuk jävel.

Hmm

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5936260.ab

Fy fan... Jag är så upprörd så jag vet inte ens vart jag ska börja.

"Sexköp är en affärsuppgörelse mellan två vuxna människor" Ja..men det är ju bra, eller hur? Två människor som gjort en affär där båda parterna är överens och där båda vinner på det. Det är okej. Men det är ju så det inte kommer bli. Unga flickor blir hitlurade från baltländerna, inlåsta i lägenheter och tvingas "jobba" för en hallick. Just nu sitter folk inlåsta någonstans i Sverige. Eller att helt vanliga svenska underåriga tjejer börjar sälja sex. Det blir bara kvinnor som kommer råka illa ut och män som kommer att tjäna på det känns det som.

Ut i vår hage

Höll på att tippa framlänges och slå pannan i handfatet på toaletten igår innan jag skulle gå och lägga mig. Klockan halv tio!  Helt jävla slut var jag så direkt jag la huvudet på kudden blev allting svart. Vaknade vid 8, piggare än någonsin...vilket jag inte var när jag kom hem vid 1, så jag sov några timmar till.

Jag kan inte lyssna på Under Pressure med David Bowie & Queen utan fnissa lite och tänka på det här.

http://www.youtube.com/watch?v=0A7tLVIsuNw&translated=1


Han är så jävla kung!

In for the kill

Jippiiiii!!! Vår lilla burk har anlänt hem i finaste skick, alltså den har kvar alla mina låtar och inget behövs installeras om. Jag är så glad så glad. :D

8 oktober

Det är verkligen konstigt att livet blir så mycket enklare så fort det närmar sig helg. Det är verkligen så. känns som om någon har haft händerna runt omkring halsen på en från tisdag kväll och sedan släpper efter och man kan andas igen på torsdag morgon. Men nu blir det lite enklare då jag slipper mattelektionerna, sjuuukt skönt.

I skrivande stund sitter jag på TT och "vaktar" fiket åt Åsa som åkte iväg för att handla. Lämnade igen sju skivor till biblioteket som skulle vara inlämnade idag. Ofta man hinner lyssna igenom sju skrivor på en vecka? Jag vill gärna lyssna ignom en skiva fler gånger för att se om den fortfarande är lika bra eller lika dålig, men det hinner man ju verkligen inte med om man bara får ha dom i sex dagar. 

Innan Åsa gick så granskade vi tangentbordet på kontoret. Noga. Vi konstaterade att det var riktigt skitigt och äckligt. Vände upp och ned på det och knacka det i bordet några gånger vilket vi inte skulle ha gjort. Ut mellan tangenterna kom naglar, hudflagor, skit, hår (säkert könshår) färgflagor, lite damm, kaksmulor och ännu mer skit. Mums!  Nu har jag säkert fått svininfluensa, cancer, diarré och alla möjliga könssjukdomar..

Monday monday

Klockan 1 så har vi skolfoto, det är bestämt att vi ska ta ett vanligt och ett plojfoto . Vi ska vara en massa olika artister men jag har inga kläder med mig så jag hoppar nog om jag inte hittar något i dramasalen. En riktigt kul idé, Johan ska vara Bob Dylan vilket kommer bli riktigt bra med hans krulliga hår och allt. Jag kommer att göra allt i min makt för att få honom så lik som möjligt.

Hoppsan hejsan, vart ett litet avbrott i skrivandet för brandlarmet började tjuta. Brandlarmsövning igen.

Just nu så slår jag lite på Elias mage och påpekar att han blivit tjockis, ironiskt nog så skulle han köpa gymkort idag. Nu ska jag gå och ha engelskalektion med min otroligt sega engelskalärare som glömmer bort allt och alla.

Rapture

Igår var en tråkig dag men en bra kväll. Vaknade förvånansvärt tidigt, redan vid 8. Gick upp och började titta på en sorglig film som jag blev depprimerad av på canal +. Åt frukost vid tio, somnade om vid halv 11, vaknade 12, drog på mig kläderna och lyssnade igenom Anna Järvinens skiva Jag fick feeling. Mycket melankoliskt och bra. Skitbra rättare sagt.

Sedan gick jag över till pappa för att få min dagliga dos dator. Gick hem vid 5 och käkade. Efter det så började det bli riktigt tråkigt så jag satte på en skiva med Van Morrison och la mig på sängen. Sinnesjukt bra! Fortsatte sedan med en dubbelskiva av Joni Mitchell från 2002 med stor orkester och hela köret. Hon måste verkligen ha rökt sönder sin röst, fast inte på ett dåligt sätt..eller vad man ska säga. Den låter bara så annorlunda då hon inte längre kan ta dom där glasklara tonerna mer. Rösten låter mer beslöjad, hes och späd men inte dålig. Anyway...

Efter det kände jag mig verkligen ensam och övergiven så jag började smsa runt för att kolla vad folk höll på med. Frågade Johannes om han var på att se film och det var han. Vi frågade David om han ville vara med och han var på. När vi anlände till Johannes så vart vi lite mer än 3.. Det vart jag, Johannes, David, Agust, Axel, Kai, Sebastian, Elin, Nisse och någon tjej som jag inte vet namnet på. Det var trevligt och när jag kom hem vid 2 så hade jag ont i magen och i kinderna för att jag skrattat så mycket.

Scandinavian shit!

  • Du skall inte tro att du är något.
  • Du skall inte tro att du är lika god som oss.
  • Du skall inte tro att du är klokare än oss.
  • Du skall inte inbilla dig att du är bättre än oss.
  • Du skall inte tro att du vet mer än oss.
  • Du skall inte tro att du är förmer än oss.
  • Du skall inte tro att du duger till något.
  • Du skall inte skratta åt oss.
  • Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
  • Du skall inte tro att du kan lära oss något.
  • Förbannade helvetes jantelag!
    Var det någon som såg Skavlan igår på ettan? Dom pratade om janelagen och hur den påverkar oss.
    Man känner av jantelagen så starkt i Sverige, särkilt i Kiruna och särskilt om man är tjej. Just det. Särskilt om man är tjej. Det pågår någon sorts häxjakt bland tjejer, alla mot alla, ingen går säker. Inget sägs högt eller rätt ut, utan det tisslas och tasslas runt omkring den "skyldige"

    "Såg du vad hon hade på sig? Fan vad hon såg tjock ut" 

    "Fan vad dryg och otrevlig hon är, en riktig bitch"

    "Hon sjöng jättefalskt"

    "Hon tror fan att hon är något"

    Det är aldrig en och samma person det pratas om, det kan vara vem som helst. Man pratar skit med vem som helst, även med dom som man har pratat skit om en timma tidigare. Fast då prata man skit om den person som just lämnat rummet, ungefär.

    Det handlar om avundsjuka och osäkerhet, att man inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet och bekräftelse. Man förstör så mycket för sig själv om man orkar lägga ner tid på vad alla andra gör, får göra, ser ut och beter sig.

    Jag är själv inget undantag och nog snackar jag skit. Men bara om folk som jag VET snackar skit om mig och behandlar mig som skit. Men jag känner att jag måste bättra mig ännu mer, sluta bry mig har jag gjort för länge sedan och det känns skönt.
    Tjejer är så bra på att göra en höna av en fjäder, blåsa upp saker, sprida rykten och göra saker hundra gånger värre än vad det egentligen är. Att gå runt och vara surig, bitter och arg förlorar man bara själv på.


    Värt

    Under dom senaste dagarna har jag lidigt (läs nästan dött) av svår halsbränna, har inte kunnat sova för att det har känts som om halsen binner upp. Så här om natten drog jag till med drastiska metoder. Gick upp och blandade ett glas med vatten och bakpulver. Kunde i alla fall sova efter det..

    Så idag traskade jag förbi Apoteket för att hämta Pepci Duo gick sedan till TT där Åsa gav mig en annan tablett som hon sa var mycket bättre men som tog lite tid att verka. Drog i mig tabletten men inget hjälpte så jag drog i mig en Pepsi Duo också. Åsa började läsa på pappret som följde med i asken om vad man kunde få för biverkningar.

    Detta var bara några biverkningar man kunde få.

    Huvudvärk
    Diarré
    Yrsel
    Illamående
    Rapningar
    Gasbildningar
    Uppsvälld mage
    Oro
    Magont
    Törst
    Klåda
    Uppsvullnad i ansikte, tunga och svalg
    Svårgihet att andas
    Blodbrist
    Muskelkramp
    Impotens (behöver nog inte oroa mig)
    Psykiska problem så som halluciantioner, förvirring och sömnsvårigheter

    VÄRT. Vi väntar med spänning.

    RSS 2.0